5 Ağustos 2013 Pazartesi

Kanvas tablo ve posterlerle bebek odası dekorasyonu

"Hangi yaşta olursak olalım, bizi zorlayan bir konu: odamızı döşemek olur hiç kuşkusuz. İstersek tek yaşayalım istersek birkaç kişiyle daha paylaşalım o odayı. İnsanların zevklerini yansıtan eşyalar bulup kullanmaları çok zordur. Tarzınızı belirlersiniz fakat o tarzın bütünüyle odayı döşeyemezsiniz. Çünkü içinden bir eşya vardır ki sizin için çirkindir. Yani aslında eşyaları takım alıp kullanmak da çözüm değildir.


PİCASSO 3 DANSÇI TABLOSU


 Gençler, tercihini genellikle canlı renklerden kullanıyor. Odalarında poster ve tablolara oldukça ağırlık veriyorlar. Tablo olarak da kanvas tablo kullanıyorlar ki spor bir hava katsın. Duvar kağıdı da kullanarak bütünlüğü sağlıyorlar. Tabi ki bir de odalarında büyükçe bir kütüphaneye ve çalışma masasına yer ayırmak zorunda oldukları için geniş mekanları tercih ediyorlar. Ya da küçük seçtikleri eşyaları büyük gösterebilecek hale getiriyorlar. Örneğin; baştan aşağı beyaz yaptıkları odalarını eşyalarıyla renklendiriyorlar. Çünkü beyaz eşyalar mekanı her daim olduğundan büyük gösteriyor.

 Orta yaşlılar ise odalarında daha çok işe yarayan malzemeleri kullanıyorlar. Mesela bir duvar saati veya bir koltuk. Daha çok açık renkleri tercih eden orta yaşlı insanlarımız gibi kahverengi gibi mobilya tonlarını kullananlar da var. Fakat bence bir odaya yakışan en güzel renk uçuk pembe ve beyazdır. Fazlaca romantik olan bu renkler, gözü fazla yormadığından dinlendirici olarak da bilinir. Ki biz odalarımızı daha çok dinlenmek amacıyla kullanırız.

Bir başka moda akımı ise odada gardırop kullanmamaktır. Hele de odanız küçükse böyle bir şeye hiç girişmemek en iyisidir. Eğer mevcut ise bir ebeveyn veya ufak bir banyoyu giysi dolabı haline getirmektir.

Eğer bir bebek odası döşemekteyseniz, mavi ve pembe renklerini tercih etmemelisiniz. Bunların modası artık geçmiş olup, her rengi odanın içinde barındırmak gerekiyor. Maviler, pembelerin yanı sıra yeşiller, beyazlar, sarılar çok daha iyi. Ayrıca mümkünse bebek odası tercihinizi kendinize yakın olan odadan yana kullanmalısınız. Ek olarak bir çocuk kesinlikle kendi odasında büyümeli. Uzmanlarında fikirlerinde de gördüğümüz üzere, çocukların anne ve babasıyla aynı odayı belli bir süre de olsa paylaşması çok sakıncalı.

Bu hususlara dikkat edilmesi, oda seçiminde size yardımcı olacaktır."

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder