19 Temmuz 2013 Cuma

Evinizi Dekore Edin

Koltuk,  takım olarak veya tek olarak kullanılabilen bir mobilya türü. Kullanım alanı çok geniş. Salon başta olmak üzere, iş yerleri, bekleme odaları, yatak odaları, kafeler ve daha birçok alanda koltuk kullanılıyor.

Son zamanlarda değişik vintage tasarımlara sahip tekli koltuk modellerinin türemesiyle ilgi bu modellere kaydı. Bir ev ya da mekan dekorasyon yapılırken sandalye yerine tekli koltuk modellerine yönelinmeye başlandı. Koltuk takımı yerine üçlü koltuk ve ekstra olarak birkaç tekli koltuk eklenerek değişik tasarımlar bir araya getiriliyor. Bu tasarımların birbiriyle uyum sağlaması dekorasyon açısından çok önemlidir.



İş yerleri ya da bekleme odalarına konulan koltuk modelleri genellikle deri olanlardan seçiliyor. Bunun nedeni, deri koltuk modellerinin daha ciddi ve elit bir görünümü olmasıdır. Kafelerde ise renkli ve dinamik desenlere sahip koltuklar tercih ediliyor. Çünkü kafenin amacı keyifli vakit geçirmek ve insanları tüketime yöneltmektir.
Renklerin insanlar üzerindeki etkisi yadsınamaz. Bu nedenle dekorasyon anında renkler göz önünde bulundurulmalıdır.



Renkler ruh halini etkiler. İşte bu nedenledir ki neredeyse bütün dekorasyon önerilerinde çalışma alanlarının açık renklerde ve dinamik desenler ile döşenmesi gerektiği söyleniyor. Eski yıllarda koltuk ve kanepe modelleri daha düz ve sade türlerden oluşuyorken şuan cıvıl cıvıl renklerde ve desenlerde, üstelik enteresan tasarımlarda kanepe ve koltuklar bulunabiliyor. Sizde ev ya da iş yerinizi bu enteresan tasarımlar ile donatabilirsiniz.



Kanepe modelleri, çoğu zaman yatağa dönüşebilen tasarımlar olarak üretiliyorlar. Bu nedenle çok misafir gelen evlere ya da dar alana sahip yerlerde kanepe oldukça uygun oluyor. Gündüz televizyon izlediğiniz ya da vakit geçirdiğiniz bir kanepe iken gece yatağa dönüşerek size alan kazandırıyor. Kanepe alırken dikkat edilmesi gereken nokta ise sağlam ve sağlıklı yapıda olmasıdır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder