24 Mayıs 2013 Cuma

Kış Mevsiminin Eğlencesi Kızak

Çocukluğumuzda çoğumuz kış ayları gelip de yeni yıl yaklaştığı zaman, heyecana kapılırdık. Uçan geyiklerinin çektiği kocaman kızağıyla, uzaktan zil seslerini duyura duyura noel baba gelecekti de bize hediyeler getirecekti. Noel baba hiç gelmedi belki. Kızağı çeken uçan geyikler de yoktu zaten. Hiçbirisi gereçek olmasa dahi, kızak karlı kış günlerinin eğlencesi olarak hayatımıza girdi. Bunun için noel babaya teşekkür etmeli bilmiyorum.

Kış mevsimi genelde herkesin, hatta çocukların dahi evlerine kapandıkları, bu açıdan biraz tatsız bir mevsimdir. Çocuklar oyun oynamak için bile sokağa çıkmazlar. Ahşabından plastiğine, pek çok çeşidi bulunan kızaklar ile çocuklarınıza kış mevsiminde de dışarı da eğlenceli zaman geçirme imkanı sunabilirsiniz. Emin olun büyüdükleri zaman bu kızak için size teşekkür edeceklerdir.

Kış geçip karlar eridiğinde, bahar geldiği zaman kızakları bir kenara kaldırıp bahçeyle ilgilenme vakti geldi demektir. Bunun için belki önce toprakla ilgilenmek gerekebilir. Toprağı eşip fidanları dikebileceğiniz çapa makinaları hayli işinizi kolaylaştıracaktır. Ardından büyüyen çiçeklerle emeğinizin boşa gitmediğini görüp mutlu olabilirsiniz. 

Çimlerin de bir elden geçirilmesi gerekebilir. Bir çim biçme makinası alarak tüm bahçeyi boydan boya temizleyebilirsiniz. Siz yorulursunuz tabii ama çevrenizdeki insanlar etrafa yayılan çim kokusunda dolayı size minnettar olacaklardır.

Son olarak da kış mevsiminde kaldırdığınız bahçe mobilyalarını tekrar bahçeye çıkarma işi var. Kaldırırken ufak tefek hasarlar almış olan mobilyaları, el aletleri yardımıyla eskisinden de güzel hale getirmek hünerli eller için hiç zor olmayacaktır.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder